30 Eylül 2010 Perşembe

imzanın fatura üzerine bastırılması

T.C.
GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI
Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığı
(Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü)



Sayı: B.07,1.GİB.4.99.16.01/01/VUK-231-2009-MUK-12 17.02.2009/4875
Konu: Fatura üzerinde bulunması zorunlu olan imzanın notere onaylattırılmak suretiyle fatura üzerine anlaşmalı matbaada bastırılarak kullanılması.



……………………


İlgi : ……………. dilekçeniz.


İlgide kayıtlı dilekçeniz ile, Şirketinizin faaliyet konusunu patates ve mısır cipsi ile benzeri ürünlerin imalatı ve satışının teşkil ettiği, iş yoğunluğunuzun, gün içinde düzenlenen faturaların çokluğu ve ticari faaliyetinizi daha verimli hale getirmek maksadıyla yetkili imzaların anlaşmalı matbaada bastırılarak fatura üzerinde kullanılması hususunda görüşümüzün istendiği anlaşılmaktadır.

Bilindiği üzere, 213 Sayılı Vergi Usul Kanununun 230 ve 231'inci maddelerinde faturanın şekil ve nizamına ilişkin esaslar düzenlenmiş olup 231’inci maddesinin 4 numaralı bendinde de faturaların baş tarafında iş sahibinin veya namına imzaya mezun olanların imzasının bulunacağı hüküm altına alınmıştır.

Bu hükme göre, vergi uygulamaları bakımından faturada imzanın bulunması zorunludur. Ancak, iş yoğunluğu ve gün içerisinde düzenlenen fatura sayısının çok olması dikkate alınarak imzaya yetkili olanların imzalarının notere onaylattırılmak suretiyle fatura üzerine anlaşmalı matbaada bastırılarak kullanılabilmesi mümkündür.
Bilgi edinilmesini rica ederim.

Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığı © 2008
www.bmvdb.gov.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder