13 Ocak 2011 Perşembe

İş sözleşmesini kendi isteğiyle fesih eden işçinin iş arama izni?

Bana gelen bir soru için yaptığım araştırma :

İş sözleşmesini kendi isteğiyle fesih eden işçinin (istifa), yeni iş arama izni var mıdır?

4857 sayılı İş Kanunu’nun “Yeni iş arama izni” başlıklı 27’nci maddesine göre; “Bildirim süreleri içinde işveren, işçiye yeni bir iş bulması için gerekli olan iş arama iznini iş saatleri içinde ve ücret kesintisi yapmadan vermeye mecburdur. İş arama izninin süresi günde iki saatten az olamaz.

İşveren yeni iş arama iznini vermez veya eksik kullandırırsa o süreye ilişkin ücret işçiye ödenir.

İşçi iş arama iznini ister sabah geç gelerek isterse mesai saati bitiminden önce kullanarak değerlendirebilir.

Örneğin ; çalışması 3 yıldan fazla süren bir personelin özel nedenlerle işyerinden istifa ederek ayrılması sonucu çalışması zorunlu ihbar süresi 8 hafta (56 gündür).İşçinin haftada 1 gün hafta tatili kullandığını varsayarsak 48 iş günü X 2 = 96 saat iş arama izni hakkı vardır. ( Bu hakkını kullanmak istediğini işverenden yazılı olarak talep eder.)

işçi isterse iş arama izin saatlerini birleştirerek toplu kullanabilir. Ancak iş arama iznini toplu kullanmak isteyen işçi, bunu işten ayrılacağı günden evvelki günlere rastlatmak ve bu durumu işverene bildirmek zorundadır.Yukarıdaki örnekte bu hakkını toplu kullanmak isteyen işçinin günlük çalışma süresi 7,5 saat olduğu varsayımı ile 96 / 7,5 = 12 gün 8 saat olacaktır.



İşçinin İş Arama İznini Toplu Olarak Kullanma İsteğine İlişkin Dilekçe Örneği


Konu: İş arama izninin toplu olarak kullanılması hk.

Sn. ....................



İş sözleşmem .../.../... tarihinde feshedilecektir. 4857 sayılı İş Yasası’nın 17. maddesine uygun olarak .../.../... tarihinden itibaren........haftalık ihbar öneli süresi içerisindeki günde iki saatlik iş arama iznimi toplu olarak .../.../...-.../.../... tarihleri arasında kullanmak istiyorum.

Gereğini arz ederim.



İşçinin

Adı Soyadı

Tarih

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder